Historie firmy

Pár slov o naší historii

HISTORIE FIRMY

Společnost byla založena roku 2003 s myšlenkou vybudování své vlastní sítě, která bude poskytovat přístup k Internetu. Na začátku vznikl specializovaný obchod s výpočetní technikou s podporou servisních a poradenských služeb v tomto oboru. Následující rok se podařilo umístit první přípojný bod s přístupem do sítě Internet, který se stal základním kamenem komunikační sítě pod obchodní značkou Spolnet®.

 

Obchodní značka SPOLNET® se stala pro naší společnost vlajkovou lodí a v roce 2007 proběhla jeho úspěšná registrace u Úřadu průmyslového vlastnictví ČR pro řadu tříd výrobků a služeb z IT oblasti

HISTORICKÉ MILNÍKY SPOLEČNOSTI

2003 - ZALOŽENA SPOLEČNOST

Společnost byla založena roku 2003 s myšlenkou vybudování své vlastní sítě, která bude poskytovat přístup k internetu.

2007 - ÚSPĚŠNÁ REGISTRACE

Obchodní značka SPOLNET® se stala pro naší společnost vlajkovou lodí a v roce 2007 proběhla jeho úspěšná registrace u Úřadu průmyslového vlastnictví ČR pro řadu tříd výrobků a služeb z IT oblasti.

2009 - 1000. zákazník

Připojení 1000. zákazníka k Internetu.

2010 - Napojení na páteřní optickou síť

Napojení na páteřní optickou síť po uzavření spolupráce se společností RIO Media a.s. a tím zajištění dostatečné přenosové kapacity pro naši komunikační síť SpolNet.

2011 - Investice a věrnostní program

Investice do výměny technologií v naší datové síti, navýšení vstupní konektivity pro komunikační síť SpolNet, představení Věrnostního programu – poděkování zákazníkům za pravidelný odběr našich služeb, první podpora akcí pořádaných v Horních Počernicích DDM ke Dni dětí a akce Čarodejnic pořádaných ÚMČ Praha 20 na Chvalské tvrzi.

2012 - Zákaznické centrum

Změna sídla společnosti a zřízení Zákaznického centra.

2014 - Televize

Navázání nové spolupráci se společností SledovaniTV.cz s.r.o., která nám umožnila rozšíření našeho portfólia poskytovaných služeb o Televizi, připojení v pořadí 2000-cího zákazníka k Internetu.

2017 - Navýšení vstupní konektivity

Navýšení vstupní konektivity pro komunikační síť SpolNet na 3Gbps, výměna technologií v datové centrále, realizace Hotspotů na území Horních Počernic ve spolupráci s ÚMČ Praha 20

2019 - Členství v RIPE

Stali jsme se členy RIPE NCC mezinárodní nezávislé neziskové členské organizace, která podporuje infrastrukturu internetu prostřednictvím technické koordinace v ní obhospodařovaných regionech. Více o RIPE NCC zde a nebo přímo na RIPE NCC .

2015 – 2018 tyto roky jsme se zaměřili především na investice do zvýšení kvality nabízených služeb. Měnili jsme v námi provozované síti SpolNet páteřní i vysílací prvky a navýšili vstupní konektivitu na 3Gbps. Naše nabídka pro firemní i domácí zákazníky se rozrostla o produkty partnerského řešení pro elektronickou evidenci tržeb od společností KasaFik, produkty partnerského řešení pro bezpečnou firemní komunikaci Kerio a také řešení pro snadnou migraci systémů a správu pevných disků Acronis. Prostřednictvím DSL technologie jsme rozšířili nabídku a dostupnost vysokorychlostní připojení k Internetu od naší společnosti. Na závěr tohoto období jsme představili novou webovou prezentaci naší společnosti.

 

2012 – 2014 tyto roky jsme naplnili náš cíl ve zkvalitňování a rozšiřování našich služeb. Stali jsme se velmi vítaným poskytovatelem služeb v oblasti elektronických komunikací v rámci své územní působnosti a udrželi jsme si tak i nadále konkurenceschopnost s ostatními společnostmi.
V tomto období také prošli změnou naše vnitřní firemní procesy, které měli podpořit spokojenost Vás, našich zákazníků. K oboustranné spokojenosti jsme rozšířili a upevnili spolupráci s naším dodavatelem konektivity společností RIO Media a.s.. Toto partnerství přináší dostatečnou, kvalitní a spolehlivou konektivitu, která se promítá do námi dodávaných služeb. Navázali jsme novou spolupráci se společností SledovaniTV.cz s.r.o., která nám umožnila na konci roku 2014 rozšíření našeho portfólia poskytovaných služeb o IPTV.

 

V roce 2011 jsme úspěšně navázali na předchozí roky. Na trhu s poskytováním elektronických komunikací jsme byli konkurenceschopní a dále jsme rozšiřovali nabídku našich služeb. Základním kamenem k tomuto nám byly provedené investice do výměny technologií v naší datové síti v předešlém i v tomto roce a s tím spojené další navýšení objemu vstupní konektivity. Abychom mohli dále uspokojovat naše zákazníky kvalitními službami a servisem, museli jsme přistoupit ke konci kalendářního roku k přemístění kancelářského a servisního zázemí do nových prostor. V průběhu roku jsme také chtěli poděkovat za zakoupené zboží a pravidelný odběr služeb našim stávajícím zákazníkům, což jsme mohli učinit v listopadu uvedením našeho Věrnostního programu. Tento rok se ukázal být náročným především v rozšiřování zákaznické klientely, ale i přesto se nám v tomto směru podařilo oslovit a získat nové zákazníky nabídkou našich služeb. K tomuto také velkou měrou přispěly i kladné reference našich stávajících zákazníků s naší činností. Jsme také velmi rádi, že jsme v průběhu roku mohli podpořit pořádání akcí v hlavním působišti naší společnosti v Horních Počernicích a doufáme, že v tomto trendu budeme moci pokračovat i v dalších letech.

 

V roce 2010 jsme se zaměřili především na stabilizaci a rozšíření naší datové sítě, která poskytuje služby elektronických komunikací. Ta spočívala ve výměně HW technologií používaných v této síti, uzavřením smlouvy s novým hlavním dodavatelem konektivity a začátek realizace vlastních optických tras v této síti. Rozšířili jsme také územní pokrytí poskytování našich služeb. Při těchto činnostech jsme nezapomněli na naše zákazníky a připravili jsme pro ně různé výhody při odběru zboží a služeb. Uzavřeli jsme partnerské smlouvy se společnostmi Lyoness a GTS Alive, ze kterých tyto výhody vycházejí a poskytují našim zákazníkům příslušné slevy. Výhledem do následujícího roku bychom chtěli tuto oblast směrovanou na zákazníka ještě rozšiřovat a nabídnout mu kvalitní službu s přidanou hodnotou i v podobě dalších věrnostních slev.

 

V roce 2009 jsme na základě požadavků a poptávky našich zákazníků a partnerů připravili rozšíření služeb jednak v oblasti dodávek zboží a spotřebního materiálu, tak portfólia služeb pod naší obchodní značkou Spolnet® . Rozšířili jsme služby elektronických komunikací o hostingové, datové a hlasové pro komunikaci po síti Internet.

 

V roce 2008 jsme se zapojili do systému kolektivního sběru REMA systém, který zajišťuje povinnosti odděleného sběru, zpětného odběru, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu dle zákona č. 185/2005 Sb. o odpadech. a dále v průběhu roku jsme se zapojili do unikátního ekologického projektu Zelená firma